NIEUWS

08-11-2016

Maak kennis met eierschaalkalk als kalkmeststof

Door een reeks bewerkingen ontstaat een veilige en poreuze kalksoort met eigenschappen voor diverse toepassingen zoals het bekalken van uw gras- of maisland:
 
 Gehygiëniseerd product (bacterievrij)
 Zuurbindende waarde 56,2%
 Verhoogt de pH van de bodem
 Hele jaar inzetbaar en verkrijgbaar
 Goede reactiviteit (oplosbaarheid)
 Hoge calciumbeschikbaarheid
 Vele nuttige (sporen-)elementen
 Duurzaam (geen afgravingen kalkbergen)      
 
Een gezonde bodem leidt tot max. productie van gezonde en hoogwaardige ruwvoeders. M.n. de juiste bodem-pH is van groot belang voor u als melkveehouder en akkerbouwer. Deze hoeft u niet op te geven in uw mestboekhouding.
 
De plant kan optimaal de voedingsstoffen uit de bodem halen
De pH beïnvloedt de structuur van de bodem en daarmee de omvang van  het totaal te winnen ruwvoer.
 
Ook kleine partijen leverbaar; vraag naar de mogelijkheden, bel 06-12046728! 

15-01-2016

Huisverkoop strooisels en voeders

Naast agarische loonwerkzaamheden zijn wij uw leverancier van oa.

stro - hooi - voordroog - zaagsel - houtkrullen - vlas - gemalen of gehakseld stro en koolzaadstro 
in oa. grote en kleine pakken of balen.

Huisverkoop op zaterdagen van 8.30 tot 13.00 uur, andere dagen op afspraak.
In overleg worden vrachten aan huis geleverd en gelost.
Voor meer informatie bel 06-12046728  of mail info@loonbedrijfgeelen.nl 


27-11-2011

Demonstratie Terragator 8333 Abemec te Vegchel

Tijdens de tweejaarlijkse Abemec show werd een stunt uitgevoerd met de Terragator 8333 van Loonbedrijf Geelen te Ysselsteyn. Deze show was op 25 tm 27 november 2011 te Vegchel. In deze stunt werd aangetoond dat de zelfrijdende mestinjecteur 1 m3 vloeistof in ongeveer 8 seconden op kan zuigen met behulp van de negen kuubs verdringer pomp, de Super Load en CombiLoad systemen (is een speciale vuller) in combinatie met de 10 duims zuigarm, zodat de vultijden worden gehalveerd.

 


23-04-2011

Het oogsten van grasbalen is weer begonnen.

Op vrijdag 25 april 2011 zijn de KRONE BIGPACK persen weer vertrokken voor het oogsten van gras en te verpakken met folie in vierkante balen. Zonder problemen werden de balen geperst en gewikkeld voor silage van het gras in Deurne.

 


21-01-2011

Bemestingsvoorlichtings middag

Op 20 januari 2011 kunnen we terugkijken op een geslaagde bemestingsvoorlichting middag georganiseerd door Loonbedrijf Geelen en de firma Agco te Grubbenvorst.
In deze middag werden de 45 genodigde en geïnteresseerde gasten ontvangen met koffie, thee en vlaai in het lesgebouw van de firma Agco te Grubbenvorst. Hierna verzamelde de gasten zich in de theorie ruimte waar Loonbedrijf Geelen zich voorstelde en hun dienstenpakket hebben toegelicht.

 

Dhr. F. van Asseldonk gaf een mooie presentatie en gaf een bredere en diepere kijk in het Agco-merk. Met name het ontstaan van het Agco-merk, de geschiedenis, de plaats(en) in de wereld en de fabricage plaatsen van de producten

Vervolgens heeft Dhr. J. van der Velden, specialist ruwvoerteelt, Agrifirm-feed,  uitgelegd welke omstandigheden en componenten precies nodig zijn om een goede groei van de gewassen te bewerkstelligen. Hiervoor gaf hij ook adviezen over welke middelen moesten worden ingezet. Ook lichtte hij verschillende scenario's  toe indien men niet de behoeftes van de grond herkende en waar het dan mis kan gaan in de groei van het gewas.

Na een welverdiende pauze werd door Agritip / Timmermans Agriservice America, dhr. R. Wilbrink, uitgelegd hoe men in de praktijk om kan gaan met de (dure) bemestingen en deze zo zorgvuldig mogelijk toe te passen waar het nodig is.
De mogelijkheid bestaat om aan de hand van onderzocht grondmonsters exact te bepalen op welke plaatsen/percelen nutriënten nodig zijn. Deze informatie wordt in de bemester ingevoerd zodat  deze plaatsspecifiek kan bemesten, zo ook de TerraGator 8333 van Loonbedrijf Geelen.

De middag werd afgesloten met een drankje en voor de geïnteresseerden was er nog een fabrieksbezichtiging mogelijk.